Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bouw clubgebouw van start

Update van de bouw

De afgelopen week verscheen er in razend tempo een clubhuis naast de atletiekbaan. Iedere dag kwamen er panelen bij en aan het eind van de week konden de dakpanelen al geplaatst worden. Eind van de week (11 december) zat het dak er bijna geheel op. Voor de Kerst is het gebouw wind- en waterdicht en na de feestdagen wordt de gevelbekleding aangebracht.

Onderstaande foto's laten de ontwikkeling zien van de afgelopen week.

 

 

Clubrecords gevestigd

Tijdens de Clubkampioenschappen van zaterdag 29 juni, zijn er een aantal clubrecords gesneuveld:

Evenaring meisjes pup. C hoogspringen 0.90 m Iris Baptist

Nieuw clubrecord meisjes pup. B kogelstoten 4.26 Anouk Huisman

Nieuw clubrecord meisjes jun. B hoogspringen 1.25 Jonne Bonnet

Nieuw clubrecord Masters M50 5000 m 17.57.6 Lutz Lohse

Nieuw clubrecord Master M65 5000 m 22.05.9 Piet Bakelaar

Jaap Witte 3e bij NK

Jaap Witte pakt bronzen plak op 3000 meter steeple NK Atletiek 2012

Texelaar Jaap Witte schreef zondagmiddag 17 juni historie door als eerste Texelse atleet een bronzen medaille te behalen op het Nederlands Kampioenschap Atletiek voor senioren.

In het Olympisch stadion verliep de race  over 3000 meter steeple van de 29 jarige Witte, die de laatste jaren traint bij het Running Team van Noordkop, volgens plan. Na een snelle start van ex-topatleet Simon Vroemen en Ian Murdach (die als buitenlander geen kampioen kon worden) nestelde Witte zich op de derde plaats.

De eerste confrontatie met de waterbak leverde hem bijna een val op maar daarna vond Witte zijn ritme en eindigde hij uiteindelijk als derde in een mooie eindtijd van 9.30.12 min. Met enige trots onderging Witte later zijn huldiging voor de volle eretribune van het Olympisch Stadion.

Foto's Start to Run

Vanaf 12 maart zijn er zo'n kleine 40 mensen begonnen op Texel, aan de landelijke cursus Start to Run. De groep is in tweëen gesplitst en zaterdag 14 april zal de laatste training plaastvinden. Het is wel de bedoeling om een vervolgcursus aan te bieden. Hier over word je nog geinformeerd.

We treffen het wel. Want elke week is het redelijk tot mooi weer. Zo ook zaterdag 2 april. Bij een lekker zonnetje, werd de loopscholing op de wielerbaan afgewerkt. Zie hier een foto impressie van deze sessie.