Bedrijvenestafette 20-6-2011

NIOZ 1 het snelste bedrijventeam op gezellig loopfestijn

Geslaagde 11e editie Bedrijvenestafette

Maandag werd op de atletiekbaan voor de 11e keer een estafette gehouden. Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor scholen, families en duo’s. Er kwamen ruim 100 beginnende en gevorderde atleten en atleetjes op af. Het uitstekende weer hielp mee om er voor iedereen een mooi sportevenement van te maken.

De vier lopers van een estafetteteam moesten elk 800 meter afleggen, dat zijn twee ronden atletiekbaan, per team dus 3.200 meter. De duo’s legden 2 x 800 is 1.600 meter af. De jongste jeugd startte rond 19.00 uur. De strijd was vooral een onderling treffen tussen de jongens van de Jozefschool. Het eerste team, bestaande uit Luuk Boogaard, Gijs ten Hoven, Joeri Beumkes en Stijn Kiltz wist beslag te leggen op de eerste plaats in de tijd van 12.17 min. In de categorie jongens zette Gijs ten Hoven met 2.55 min. de snelste 800 meter op de klokken. Bij de meisjes was de eerste plaats ook voor een team van de Jozefschool. De meisjes Myrthe Kalf, Sanne Graaf, Floor van Putten en Claire Smits deden over hun 4 x 800 14.47 min. Bij de categorie meisjes was Nikky Douma de snelste in 3.10 min.

De familieteams bestonden uit kinderen en ouders. De familie Leijstra wist beslag te leggen op de taar,t die verbonden was aan de eerste plaats. Het team zette 12.43 min. op de klokken.

De dames van PFB (Praktijk voor Fysiotherapie en Beweging) maakten de verwachting waar en wonnen bij de vrouwen. Bij de gemengde teams was de NIOZ-mix de andere teams te snel af.

In de laatste serie kwamen de snelste lopers in de baan. De jeugdige teams van de OSG lieten hun klasse zien. Zij finishten beide onder 10 minuten. Hessel Arensman was met 2.10 min. heel snel. Hij liep in het team OSG 2 samen met Cor Bijpost, Nikay Sangers en Jelle van der Duim naar een totaaltijd van 9.36 min. De eerste plaats bij de mannenteams was voor NIOZ-1 in 10.49 min. Toptijden werden neergezet door de wedstrijdlopers van Noordkop. Zij liepen buiten mededinging naar resp. 8.41 en 9.23 min. De allerbeste tijd op de 800 meter kwam op naam van Jaap Witte: 2.02 min. Jaap liep de wedstrijd vooral als training. Samen met zijn neef won hij (uiteraard) bij de duo’s.

Al met al was het voor veel lopers een aangename en inspannende kennismaking met de baanatletiek. De omstandigheden waren prima en er werden veel goede prestaties neergezet. Het was een mooie gelegenheid om samen op een sportieve manier de teamgeest binnen de bedrijven, families of school te versterken.

Om te onthouden

Volgend jaar staat de estafette gepland op 18 juni 2012

klik hier voor de volledige uitslag

klik hier voor de foto's