Bedrijvenestafette 18-6-2012

Record deelname bedrijvenestafette

Maar liefst 41 teams verschenen maandagavond aan de start op de atletiekbaan. Zoveel waren het er nog niet eerder geweest. De organisatie denkt overigens, dat een groei naar 50 teams zeker tot de mogelijkheden behoort. Het was een hele drukte rondom de atletiekbaan. Een dikke 160 deelnemers en flink wat toeschouwers beleefden een mooi avondje atletiek. De deelnemers kwamen van de basisscholen, uit het voortgezet onderwijs, Gemeente Texel, bedrijven en instellingen of uit een familie. Elk team bestond uit 4 personen, die elk 800 meter aflegden. Een deel maakte er een wedstrijd van, anderen legden meer het accent op het sportplezier, zoals bijvoorbeeld af te leiden was uit de namen Run4Fun , Haastige spoed en Flying Four. Hoe dan ook: het was prachtig loopweer en ieder ging er voor. Om 19.00 uur werd gestart met acht teams van de basisscholen. De snelste teams bij de jongens en meisjes kwamen dit keer van de Thijsseschool. De jongens (Coen Kleefsman, Owen Dros, Roel v.d. Vis en Michiel Lohse) legden hun 4 x 800 m . af in 12.11 min. De meisjes (Marieke Witte, Babs de Haan, Milou de Ruyter en Jasmijn Baptist) deden dat in 12.51 min. Zij waren daarmee sneller dan menig volwassen team.

Bij de vrouwenteams ging de hoogste eer naar de NIOZ-dames met een tijd van 13.03. Ecomare, doorgaans goed voor twee ploegen, beschikte dit keer ‘slechts’over één gemengd team, maar dat was meteen de beste in die categorie . Er werd 12:26 op de klokken gezet.

Een mooie strijd was er bij de mannenteams. Drie teams zaten heel dicht bij elkaar. Ze eindigen binnen een range van 7 seconden. Winnaar werd IMARES in 10.03, op 4 seconden gevolgd door NIOZ-jong. Slechts 3 seconden later gingen de mannen van MOK Joost Dorlein kazerne over de streep. Het familieteam Witte met de kersverse medaillewinnaar Jaap Witte in hun midden was bij de families duidelijk de sterkste.

Een prachtige strijd werd geleverd door de teams van OSG leerlingen. Zij streden vooral tegen de snelle mannen van Noordkop, die als training meededen. Het ging daarbij onder meer om 9-minuten grens. Het snelste OSG-team met Cor Bijpost, Jelle van der Duim, Mathijs Duin en Hessel Arensman kwam volgens de jury precies op 9 minuten binnen. Twee Noordkopteams waren resp. 1 en 3 seconden sneller. Het leek wel echte topsport. De beste individuele prestaties kwamen op naam van Rob ter Burg (Noordkop) 2.05, Jaap Witte (Familie Witte) 2.08, Hessel Arensman (OSG) 2.09 en Raymond Koen (Noordkop) 2.09.

De volgende editie van de bedrijven-/scholieren- en familie-estafette staat gepland op maandag 17 juni 2013.