Bos en Duin Zomercross 7-8-11

Vijfde Bos en Duin Zomercross

klik hier voor de uitslag

De weersomstandigheden bij de Bos en Duin Zomercross waren prima afgelopen zondagochtend. Regende het bij de inschrijving nog, toen het startschot klonk, viel er geen spat regen meer en dat zou zo blijven. Van de opgestoken wind was in de Dennen weinig te merken.

Er kwamen 26 jeugdigen aan de start voor de 1035 meter. Rik Bijpost was verreweg de snelste in 4:00, Kyle Agterberg en Michiel Lohse volgden na 10 sec. Kelly Agterberg uit Maartensdijk werd met 4:31 op de klokken het snelste meisje. Deze keer behaalde Nikky Douma de bronzen plak in 4:33.

De loop over 4150 m werd een Duits onder onsje. Jan en Tim Kerkmann uit Bielefeld streden om de winst. Tim won in 15:00 op 19 seconden gevolgd door zijn broer. Snelste Texelaar was Cor Bijpost 15:52.

Wim Opten uit Zuidlaren kon Lutz Lohse gemakkelijk voor blijven op de 8300 m. Hij finishte in 30:56, Lutz in 32:28 min. Annika Bomell uit Bochum (D) werd op deze afstand snelste vrouw in 36:25.

De volgende loop van Atletiekvereniging Texel is op woensdagavond bij paal 28. Inschrijving van De Krimstrandloop begint om 18:45 uur. De start vindt plaats om 19:30 uur.