De Krimstrandloop 31-7-13

Goede condities bij derde strandloop

Nauwelijks wind, laag water, dus mooi hard strand en een lichte miezerig regentje, zorgden voor prima condities om hard te lopen bij de derde Krimstrandloop.

Robert Bakker was veruit de snelste op de 8 km in 30.10. Remko Nagtegaal en Guido Banda kwamen op 4 km samen door, maar Banda (34.07)moest op het laatste stuk toch wat meters toegeven op Nagtegaal (33.52).

Jaap Witte bewees zijn goede conditie met een eenvoudige overwinning op 4 km in 14.29. Hij was ruim een halve minuut sneller dan Jan Geisemeier die 15.09 op de klok zette. Snelste vrouw op deze afstand was zijn tweelingzusje Janna Geisemeier in 18.01.

15 jeugdlopers kwamen aan de start voor de 1200 meter over het strand. Na 600 meter richting de vuurtoren, keren bij de post met vlag en dan zo snel mogelijk terug naar de strandopgang bij paal 28. Er werd flink strijd geleverd. Maar het was wederom Marvy Zijl uit Voorschoten die aan het langste eind trok. Hij kwam in 5.13 over de meet op de voet gevolgd door Coen v.d. Kerkhof uit Den Burg in 5.16. Derde was Dennie Banda uit Den Hoorn in 5.17. Snelste meisje was Anna-Marie Kötter uit Frankfurt in 6.02. Linsey Nagtegaal werd goede tweede in 6.24 en derde was Suzanne Knappmann uit Espel in 6.38.

De volgende loop die de atletiekvereniging organiseert is de vierde Bos en Duin zomercross op zondagochtend. Inschrijven vanaf 10.00 uur, Bakkenweg 16. De start is om 10.30 uur.