De Krimstrandloop 30-7-14

Bij Hoog en bij laag

Dat het twee uur na laag water al hoog water leek, kwam door de fikse westenwind. De voorvloed liep hard. Toch werden er goede tijden gelopen en vonden de deelnemers het gevecht met de wind op het prachtige strand bij paal 28 heerlijk. Klik hier voor de uitslag

Jaap Witte liep bij de 8 km. ver vooruit en kwam door voordat de eerste van de 4 km gefinisht was. Jaap eindigde in 32.03, een mooie prestatie bij deze wind. Keurig tweede was Mathijs Duin in 35.17. Snelste dame was Claar van Houten uit Amsterdam in 48.50.

Op de 4 km. werd flink gestreden om de eerste plek. Sander van Veen uit Utrecht (16.53) kon met een supersprint Jimmy Krugers uit Den Burg (16.54) net voorblijven. Axel Garritsen eveneens uit Den Burg scoorde 16.55 en Kyle Agterberg uit Maartensdijk zette ook 16.55 op de klok. Snelste dame was Rosa Vermeulen uit Amsterdam in 17.22.

Er stonden 23 kinderen aan de start voor hun 1200 meter over het mulle zand. Coen van der Kerkhof was veruit de beste in 5.05. Hij liet Steven Luttikhedde uit Buurse 17 sec. achter zich.

Op de derde plaats eindigde Nico Rielicke uit Schwabenheim in 5.42. Bij de meisjes kon Sandy Nagtegaal de gouden plak ophalen met haar 6.26. Imme van der Kerhof zat 9 seconden achter haar en Jessa Buijnink uit Enschede werd derde in 7.11.

De volgende loop die AV Texel organiseert is de Bos en Duin Zomercross op zondagochtend. Inschrijven vanaf 10.00 uur op het terras aan de Bakkenweg 14. De start van de wedstrijd is om 10.30 uur. Info Rita Dogger 313387.