Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

De Krimstrandloop 6-7-14

Loop voor watjes werd meer een survival

De verwachting was dat het een loop voor watjes zou worden. Dit stond op de website van AV Texel vermeld. Welnu, het was zeker geen loop voor watjes. Weliswaar was het laag water, maar de harde zuidwesten wind en de regen zorgden ervoor dat de omstandigheden verre van ideaal waren bij de vierde editie van De Krimstrandlopen. klik hier voor de uitslag

In totaal waren er 51 atleten die de elementen trotseerden. Bij de loop over 8 km. was Maurits Hoonhorst uit Zwolle verreweg de snelste in 32.44, de eerst binnen komende dame was Anita Klein uit Odoorn in 40.50. De meeste deelnemers hadden zich ingeschreven voor de 4 km. Eerst 2 km. naar paal 30 met de wind in de rug en dan boksend tegen wind in terug naar paal 28. Het was Maurice Muelder uit Bonn die dit het snelst deed in 16.00. Axel Garritsen uit Den Burg werd keurig tweede in 16.41. Snelste dame op deze afstand was Christel Breton uit Driebergen in 21.27.

Zeventien jeugdatleten kwamen aan de start voor hun 1200 meter. Het was Nico Rielicke uit Schwabenheim die met zijn 5.03 aan het langste eind trok. Coen van der Kerkhof uit Den Burg (5.13) mocht de zilveren plak in ontvangst nemen en Louis Franke uit Dortmund werd derde in 5.32. Het eerste meisje was Roos Hoonhorst uit Zwolle in 617. Tweede werd Imme van der Kerkhof in 6.23 en de bronzen medaille was voor Iris Baptist uit Den Burg in 6.42. De volledige uitslag is te vinden op www.avtexel.nl. De volgende loop die AVTexel organiseert is de vijfde Bos en Duin zomercross. Inschrijven vanaf 10.00 uur op het terras van gemeld Appartementenhotel aan de Bakkenweg 14. Start van de loop is om 10.30 uur. Kinderen t/m 12 jaar vertrekken één minuut later.