De Krimstrandloop 27-8-14

Ideale laatste De Krimstrandloop.

Prachtig weer, nauwelijks wind en een strand dat goed te belopen was ondanks het opkomend tij.  Klik hier voor de foto's

Deze editie telde 65 deelnemers, waarvan er 25 lopers waren die aan de 1200 meter meededen. Gelukkig was er een groot verschil in de binnenkomsten zodat de jury alles in goede banen kon leiden. Coen van der Kerkhof uit Den Burg kon nipt winnen (5.09) van Noach Middag uit Asperen (5.11) Diens broer Boaz wist de derde plek te veroveren in 5.24. Snelste meisje was Kim Dulfer uit Schiedam, zij klokte 6.02. Imme van der Kerkhof kreeg de zilveren plak met haar 6.21 en Aniek van der Haar uit Vaassen ontving brons met 6.24.

Er werden snelle tijden gelopen door de goede condities. Jan Kerkmann uit Bielefeld haalde 13.51 op de 4 km. Sonja Böhmann uit Mülheim werd eerste dame op deze afstand in 18.00.

André Löher uit Meschede (D) wist met zijn 31.34 de 8 km. op zijn naam te schrijven. Hij was ruim voor de nummer twee Hendrik Middag uit Asperen (33.26). De snelste dame werd Luony Timmermans uit Vaassen in 41.27. In totaal deden er aan alle zomerlopen van de atletiekvereniging 944 deelnemers mee, waarvan 369 aan de Krimstrandlopen. De Bos en Duin zomerlopen waren dus meer populair met hun 575 deelnemers. Al met al een prima zomerloopseizoen.