Open Texelscrosskampioenschap 2009

Lohse pakt titel

klik hier voor de uitslagen

Zondag 22 februarie tijdens de 25e editie van de Open Texels Crosskampioenschappen werd Lutz Lohse weer crosskampioen. Dit keer had hij een geduchte tegenstander in Bernard Heshof uit Oud Gastel. In de tweede ronde  wist Lohse een gaatje te slaan en dit vast te houden. Op de streep had Heshof 39 seconden langer over de 8500 m nodig gehad (32 min 8 sec). Yuniz Abustiten uit 't Zand werd derde in 32 min 50 sec. De vrouwen liepen 6400 m. De zege ging naar  Lia Wijnberger uit Utrecht in 26 min 6 sec. Nummer twee Natascha van der Vis op een respectabele achterstand en liet de klok op 30 min 58 sec stilstaan. Derde werd hier Ineke Smit uit Den Helder in 32 min 25 sec. Bij jeugd van 13 t/m 16 jaar eiste Sil Brouwer de titel van Open Texels crosskampioen voor zich op. Sterk liep hij de 2100 m in 7 min 34 sec. Bij de meisjes was het Suzanne Swildens uit Utrecht die kampioen werd in 9 min 19 sec.

Voor Rik Bijpost en Sil van Heerwaarden was het een sprint voor de eerste plaats bij de jeugd tot met 9 jaar. Rik Bijpost had net iets meer over en finishte als eerste in 3 min 46 sec twee tel gevolgd door Sil van Heerwaarden. Het podium werd compleet gemaakt door Joost Balk met een tijd van 4 min 09 sec is hij op de goede weg. Bij de meisjes was Jasmijn Baptist de sterkste in 4 min 17 sec. Linsey Nagtegaal werd tweede in 4 min 34 sec en Marijke van der Duim met een eindtijd van 4 min 52 sec  kreeg de bronzen medaille omgehangen. De jeugd van 10 tot en met 12 jaar gingen voor 2 ronden in totaal 1750 meter. Twee keer moest er een flinke heuvel beklommen worden. Het best werd dat gedaan door Okke Swildens uit Utrecht in 7 min 6 sec. Een kleine minuut later kwamen er 3 atleten voor de eremedailles sprinten. Er was geen fotoapparatuur om de finishfoto te bekijken. Zo close was het dat het bijna niet te zien was. Toch heeft de organisatie een verschil waar kunnen  nemen en werd Hessel Arensman gehuldigd als tweede en Cor Bijpost als derde. Joop Bonnet greep net naast de prijzen. Misschien kan hij de medaille van zijn zusje tijdelijk lenen wat Jonne Bonnet werd bij de meisjes als crosskampioen gehuldigd. De eerst volgende wedstrijd van de atletiekvereniging Texel is de Halve Marathon van De Waal op zaterdag 14 maart.