Winterbosloop 2008

Wim Opten wint 35e Winterbosloop

klik hier voor de uitslag

Een frisse niet al te harde wind, met een temperatuur rondom het vriespunt en een lekker zonnetje werd het dit jaar een echte Winterbosloop. Gelukkig waren de paden niet bedekt met ijs of sneeuw dus ideale omstandigheden om te lopen.

Wim Opten uit Zuidlaren zette meteen de toon. Kwam als snelste door na een ronde en gaf zijn voorsprong niet meer uit handen. Vorig jaar dik in de 33 minuten, nu haalde Opten uit en legde de 8.8 km af in 29 min 25 sec. Coen Schoonheden moest dus zijn meerdere herkennen maar finishte knap als tweede in 33 min 07 sec. Carl Opten uit Assen werd derde in 33 min 48 sec. Bij de vrouwen zegevierde Liane de Wit uit Assen, ze zette een tijd neer van 39 min 32 sec. Laurien Bakker werd opgepaste afstand tweede in 43 min 44 sec.  De jeugd 13 tot en met 16 jaar moesten voor hun wedstrijd 4.4 km afleggen. Hier mocht Martijn van Haren zich winnaar noemen. Hij eindigde in 19 min 53 sec. De prijzen van de best geraden eindtijden ging bij de 4.4 km naar Trynstje Postma die er 7 seconden naast zat en bij de 8.8 km naar Martin Baptist die slecht 2 seconden van zijn streeftijd af zat. Bij de jeugd die 1.2 of 2.5 km aflegde was er een probleem ontstaan doordat enkelen verkeerd liepen. De organisatie betreurd dat en zal de volgende keer toch op de cruciale punten posten neerzetten. Nu was het podium iets anders dan normaal. Bij de jongens tot en met 9 jaar werd Aron Zeeman de gouden medaille omgehangen, het zilver ging naar Jarne Kompier en het brons naar Knud Geeraerts uit België. Bij de meisjes was de eerste  plaats voor Jasmijn Baptist, de tweede voor Hilde Scheele uit Terneuzen en derde voor Britt van der Berg. Bij de jongens 10 tot en met 12 jaar werd Nikay Sangers als eerste gehuldigd en Hessel Arensman kreeg het zilver om gehangen en Jelle van der Duim was goed voor het brons.