37e Sport 2000 Texel Winterbosloop

Silva wint Winterbosloop

Zondag werd er een interessante strijd geleverd bij de 37e Sport 2000 Winterbosloop. German Silva, Lutz Lohse en Jaap Witte gaven elkaar niet veel ruimte. De ruime ervaring en met nog genoeg snelheid in de benen, wist Silva de winst naar zich toe te trekken en eindigde de 8.8 km in 31:24 .  Lohse hoefde slechts  33 tellen toe te geven. Witte werd knap derde in 32:44 .

Op een hier en daar glad parcours was het echter goed lopen. De weergoden waren ook gunstig gestemd en kwam er zowaar een voorjaarzonnetje bij.  De 87 deelnemers konden naar hartenlust hun beste beentje voorzetten en het jaar goed beginnen.

Bij de jeugd t/m 9 jaar was het Jasmijn Baptist, die dit het beste deed en de 1250 m in 5:36 afraffelde.  Milou de Ruijter en Marijke van der Duim werden respectievelijk tweede en derde. Bij de jongens was Sam Rietveld uit Wageningen de snelste in 6:01 en werd Jarno Leijstra tweede en Joshua van der Voort derde.

De jeugd van 10 t/m 12 jaar was Rik Bijpost de snelste in 10:29. Het zilver was voor Johem van Biggelaar uit Roosendaal en het brons werd om de nek van Sil van Heerwaarden  gehangen. Bij de meisjes werd Kyane Sangers gehuldigd. Ze eindigde met 12:42 als eerste.

De jeugd van 13 t/m 16 jaar mochten een grote ronde van 4.4 km lopen. David van Logchem werd hier knap eerste jongen in 17:01 en Marit Zijm met 21:05 eerste meisje.

Bij de vrouwen over 8.8 km was de strijd ook spannend. Natascha van der Vis wist echter haar goede vorm te etaleren en met 38:59 de winst voor zich veilig te stellen. Ulrike Weirich werd met 39:17 tweede en Margot van der Ven derde in 39:58. De volgende loopwedstrijd is de 6e Bos en Duincross op 16 januari.  Kik hier voor de uitslag