Koninginneloop 2011

30e Koninginneloop Oosterend

Even zag het ernaar uit dat deze loop een zachte dood zou sterven, maar een paar weken voor de deadline, bleek dat voor de organistoren Cees Timmer en Hanneke Schraag, die na 20 jaar gestopt waren, opvolgers beschikbaar waren. Klik hier voor de uitslag, foto's volgen later

Theo Schraag, Arnold Wesselman en Rita Dogger hebben de draad weer opgepakt. Niet op de Koninginnedag zelf, maar aan de vooravond. De start werd nu aan de Bijenkorfweg gehouden en het vertrouwde rondje door het centrum van Oosterend werd tegengesteld gelopen zodat er vanaf de Peperstraat goed gesprint kon worden voor een eventuele overwinning, op een opponent.

Het was een drukte van belang bij de inschrijving in de Bijenkorf. 63 jeugdlopers meldden zich voor hun ronde van bijna 1000 meter. Er waren vier categorieën. Jongens en meisjes t/m 9 jaar en jongens en meisjes van 10 t/m 12 jaar. De laatste groep startte het eerst, de jongeren één minuut later.

Pim Wessels uit Oosterend wist beslag te leggen op de eerste plaats in 3:30 min. Na vijftien seconden kwam Rinus Wesselman en hij werd op de voet gevolgd door Lars Boertien uit Barendrecht die in 3:46 binnenkwam. Bij de meisjes werd het Oosterender hardlooptalent Nikki Douma eerste in 3:53. Jeanine van der Vis en Lotte Bakker werden resp. tweede en derde. Bij de meisjes t/m 9 jaar werd Jasmijn Baptist uit Den Burg afgetekend eerste in 3:49. Milou de Ruijter uit Den Hoorn werd keurig tweede in 4:07 en Zoë Piersma werd derde in 4:09. Bij de jongste jongens won Sami Sekkal uit Rotterdam in 4:06, Jarno Leijstra uit Den Burg volgde na 5 seconden en Ben Bakker uit Oosterend wist in 4:20 de bronzen plak te veroveren.

De jeugd van 13 t/m 16 jaar liep één ronde van 1700 meter. Cor Bijpost en Hessel Arensman, beiden uit Den Burg, (met de aantekening dat Hessel jaren in Oosterend heeft gewoond) hadden afgesproken samen op te lopen en gebroederlijk over de finish te komen. Dat gebeurde in 6:05 zodat ze de door Oosterendervereniging gesponsorde Hoornderring moesten verdelen. Bij de meisjes was Annouk Eldering eerste in 10:45.

De strijd om de prijzen bij vrouwen was na de eerste doorkomst al duidelijk. Margot van der Ven was verreweg de snelste in 21:44 na 5200 meter, Laurien Bakker volgde na vijf minuten. De wedstrijd van de heren ging over 8600 meter. Jaap Witte liep in een prachtige stijl naar de overwinning, net binnen het halfuur, nl. 29:52. Lange tijd liepen Coen Schoonheden, Jan Zijm samen op gevolgd door Maikel en Frits van der Gracht. Uiteindelijk bereikte Coen de tweede positie en ging Jan met de derde prijs naar huis. Na afloop kregen alle 96 deelnemers een ijsje of een consumptie van het Dorpshuis. Volgend jaar is de Koninginneloop op zaterdag 28 april.