Koninginneloop 2012

Regen in plaats van lintjes

klik hier voor de foto's van de jeugd van Martin Baptist   klik hier voor de uitslag

Onder barre herfstachtige omstandigheden vond de 31e Koninginneloop in Oosterend plaats. Een gure noordoostenwind teisterde het parcours. Gelukkig was het wel net droog geworden, zodat het voor het publiek, de lopers, de verkeersregelaars en de tijdwaarneming nog enigszins te doen was.

Zoals gewoonlijk in Oosterend, was er een geweldige opkomst bij de jongste jeugd en er werd snel gelopen. Bij de meisjes t/m 9 jaar wist Marieke Maasland uit Epe beslag te leggen op de eerste plek in 4:15, ze werd op de voet gevolgd door Kylie Osako in 4:24 en Thirza Schulze in 4:30 beiden uit Oosterend. Bij de jongens in deze leeftijdsgroep kwam Tjitte van den Bedem uit Amersfoort in 3:52 als eerste over de meet. Dorus Overmaat werd knap tweede in 4:01 en derde was Tim Kortekaas in 4:28. Deze jongens zijn beiden ook Oosterenders.

Ook bij de oudere jeugd (10 t/m 12 jaar)zijn goede prestaties te melden. Er was een heel spannende eindstrijd en Pim Wessels werd de eerste in 3:27. Hij werd op één seconde gevolgd door Sander Klaassen. Derde was Michiel Lohse in 3:30. Bij de meisjes Wist Nynke van den Bedem Jasmijn Baptist op één seconde te verslaan in 3:42 om 3:43. Marieke Witte finishte vlak daar achter in 4:08.

De jeugd van 13 t/m 16 jaar heeft de wedstrijd over een ronde van 1750 meter. Het was Hessel Arensman uit Den Burg vooral te doen om zijn tijd van vorig jaar flink te verbeteren. Hij was dan ook dik tevreden dat hij 20 seconden van zijn p.r. af wist te snoepem. Hij werd eerste in 5:40, bij de meisjes was Nikky Douma eerste in 7:59.

Pieter Dogger liep, als enige de 3500 meter in 12:50.

De wedstrijd bij de vrouwen over 5200 meter was een prooi voor Lize Eelman die een thuiswedstrijd liep. Ze finishte in 22:53 en bleef haar opponent Yvette van Wegen uit Almere bijna een halve minuut voor. Derde werd Laurien Bakker in 25:04.

De mannenwedstrijd ging over 8600 meter. Jaap Witte wist verschillende lopers een ronde te dubbelen. In een prachtige stijl kwam hij in 28:37 binnen, ruim 4 minuten voor de nummer twee Coen Schoonheden, die finishte in 32:42. Dirk Jan Zeedijk uit Hengelo maakte het podium compleet door in 35:27 als derde te eindigen.