Koningsloop 2014

Goede opkomst 33e Koningsloop in Oosterend

Hardlopen leeft in Oosterend, helemaal als de omstandigheden ook nog eens geweldig zijn.

Wel 56 kinderen schreven zich in voor de kleine 1000 meter door het centrum van Oosterend. Het was een drukte van belang met publiek langs het parcours. Voor de tijdwaarneming was het grote aantal tegelijk binnenkomende kinderen moeilijk goed te registreren. Iedereen heeft een topprestatie geleverd en hopelijk staat alles goed in de uitslag.

Bij de jongens t/m 9 jaar was Ties Kraanen veruit de beste in 3.29. Achter hem werd er om de tweede plek gestreden tussen Wiebe Zoetelief en Karst en Ivar Boogaard. Uiteindelijk ging Karst er met tweede plek vandoor (3.38), het verschil tussen Wiebe en Ivar was op de streep,
door de hectiek, niet te zien. Daardoor eindigden ze beiden op de derde plaats
in 3.40. Bij de meisjes in deze leeftijdsgroep kon Sofie Vlaming (4.10)op het hoogste podium klimmen. Thirza Schulze (4.13)werd nipt voor Fleur Zoetelief (4.14) tweede. Bij de jongens van 10 t/m 12 jaar was het een uitgemaakte zaak. Dorus Overmaat won ruim voor Martijn v.d. Vis (3.36) in 3.11. Ruben Kager volgde snel in 3.37. Bij de meisjes won Marieke Maasland uit Epe in 3.15. Zij was zeven seconden sneller dan Jasmijn Baptist uit Den Burg. Babs de Haan uit Den Burg werd in 3.40 derde.

Bij de jeugd van 13 t/m 16 jaar over 1720 meter was Dennis Niepel uit De Koog veruit de snelste in 6.34, bij de meisjes ging de eer naar Annouk Eldering uit Oosterend in 9.37. Wout Legierse leverde een mooie prestatie door op deze afstand 7.43 te lopen. Volgend jaar kan hij met gemak de dubbele afstand goed lopen.

De wedstrijd voor de vrouwen ging over 3 ronden in totaal 5160 meter. Laurien Bakker uit Den Burg liep als een haas en kon met 23.59 de 1e prijs in ontvangst nemen. Lisa Hochstenbach en Daphne Ruysendaal kwamen gezusterlijk over de finish in 24.25 en kregen zo de tweede en derde prijs.

Bij de mannen over 8600 meter ging Jaap Witte met de eer strijken in 28.35, Coen Schoonheden volgde in 32.20 en Ger Vlaming werd derde in 34.53. Er deden 101 hardlopers mee.

Klik hier voor de uitslag