Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Open Texels Crosskampioenschap 2015

Joseph Katib Texels Crosskampioen

Met overmacht is Joseph Katib uit Nürenberg Texels Crosskampioen geworden. Hij legde de 8,5 km af in  29 min 50 sec. Dit betekende ook een parcours record. Jaap Witte kon een ronde mee maar moest toen zijn meerdere erkennen. Witte finishte in 30:53. Als derde en eerste master 50 kwam Lutz Lohse over de streep in 33 min 34 sec.

Bij de vrouwen, die 6.4 km liepen, werden Jitske Noordijk (36:46) uit Deventer en Liane de Wit (30:17) uit Assen gehuldigd als Texels Crosskampioen.

De jeugd 13 t/m 16 jr hadden 2.1 km voor de kiezen. Michiel Loshe zegevierde bij de jongens in 9:29 en bij de meisjes was Lola Bakker het sterkst in 10:42.

De jeugd 10 t/m 12 jaar over 1,7 km gaf bij de jongens Dennie Banda als winnaar en bij de meisjes Berber van der Duim.

875 meter met een pittige heuvel mocht de jeugd tot en met 9 jaar afleggen om te proberen crosskampioen te worden. Bij de jongens  was Bram Nusmeier uit Harderwijk, die de gouden medaille kreeg omgehangen en bij de meisjes Anniek van Triest uit Woerden, die goud won.

Na afloop werden in restaurant Bos en Duin ook de prijzen uitgereikt aan de deelnemers van crosscompetitie. Winnaars waren Ruben en Maurice van der Voort, Imme en Tess van der Kerkhof , Dennie Banda, Dennis Niepel en Milou de Ruijter