Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Opening Clubgebouw AV Texel

Mooi weer bij opening clubgebouw

 
Wethouder Hennie Huisman viel de eer ten beurt om het nieuwe onderkomen van de Atletiekverening Texel te openen. Daarvoor moest ze toch nog iets doen. Als laatste, in door de jeugdleden gelopen estafette over de atletiekbaan, mocht zij het estafette-stokje met sleutel de laatste meters, op haar naaldhakken, naar de deur afleggen en om zodoende de deur te kunnen openen.  Klik hier voor meer foto's 

De feestelijke middag begon met sportieve atletiekonderdelen. De jeugd kon op de baan aan de slag met allerlei atletiekdisciplines en 45 hardlopers maakten een ronde van 4 of 8 kilometer over De Hoge Berg. Martin Baptist, onze voorzitter, schetste voorafgaand aan de officiële opening de lange voorgeschiedenis van de totstandkoming van het clubhuis en bedankte iedereen, die daaraan op wat voor manier dan ook een steentje had bijgedragen. Hij liet weten erg tevreden te zijn met het gebouw, waarin/waarop nog een paar puntjes op de i moeten worden gezet. Zo is de bar nog niet helemaal af en komen er nog zonnepanelen op het dak.
Martin zette Poul Verhagen en Theo Schraag extra in het zonnetje omdat zij veel tijd en kennis in het nieuwe clubgebouw hebben gestoken. 

Fenneke Krafft nam het woord namens de Raboton. Ze roemde het doorzettings- en uithoudingsvermogen van de vereniging. Misschien toch een eigenschap van atleten. “Dat bleek wel nodig, want het heeft lang geduurd voordat er kon worden gebouwd.” zei Fenneke 

Jan Frederici, van STIFT dat ook een financiele bijdrage leverde en Dick van der Weide van Stichting Texel Atletiek, dat het TV-scherm in de kantine schonk, wezen op het belang van hardlopen voor het eiland, ook op toeristisch en economisch gebied. 

Hennie vertelde hoe ze zich als beginnende hardloopster ooit moest omkleden in een oud hok zonder verlichting. Ze begreep dan ook heel goed dat AV Texel graag een eigen clubhuis wilde en was blij dat er uiteindelijk een manier was gevonden om dit te kunnen realiseren. Zo vertelde ze: "De rol van Martin is hierbij van groot belang geweest. Hij kwam vaak langs op het gemeentehuis. Maar vooral dankzij zijn vasthoudendheid is het uiteindelijk allemaal gelukt. Het bestuur en de club verdienen alle complimenten, want ze hebben het zelf voor elkaar gebokst. Die sportmentaliteit kan ik als sportwethouder op dit sporteiland natuurlijk erg waarderen.” 

Na de opening was het vooral gezellig in en rondom het clubgebouw. Dit was mede te danken aan het prachtige weer.