Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Baanwedstrijd 23 mei 2017

Records tijdens baanwedstrijd bij AV Texel

Hoewel er niet veel deelnemers waren bij de atletiek baanwedstrijd van dinsdag 23 mei werden er in de zon en met weinig wind wel enkele records verbroken.

Op de 5000m was het Lutz Lohse die als eerste over de eindstreep kwam. Met een mooie tijd van 17.49 liep hij daarmee een nieuw Texels record in de categorie M 50. Op diezelfde afstand was het Piet Bakelaar die in 23.33 een recordtijd liep bij de M 70. Ondertussen was ook Gerco Aberson met 22.37 al in een persoonlijk record over de finish gekomen.

De 1500m werd net binnen de 6 minuten gewonnen door Thomas Richter. De snelste vrouw Margot van der Ven kwam na 6.06 over de streep. Heel snel werd er ook gelopen door de pas 10-jarige Esmee Ellen. Met een tijd van 6.43 was ze ruimschoots voor haar vriendinnen, die op het laatste moment besloten  ook mee te lopen.

AV Texel organiseert de hele zomer weer de strand en boscrossen. In september zal er opnieuw een baanwedstrijd kunnen worden gelopen.

Clubkampioenschappen 2010

Veel regen bij kampioenschappen

Zondag 19 september was het dan eindelijk zover. De uitgestelde clubkampioenschappen, op de baan van AV Texel, vonden plaats onder een deken van regen. Was het begin juli te warm om te sporten, nu leek de regen de spelbreker. Bij de loopnummers was dat niet het geval want bij deze onderdelen sneuvelden er 3 clubrecords en 8 baanrecords. Klik hier voor de uitslag. Klik hier voor de foto's gemaakt door Marije 

Lees meer: Clubkampioenschappen 2010