Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Clubkampioenschappen 2011

Zondag 9 oktober zijn de clubkampioenschappen van Atletiekvereniging Texel op de baan, ondanks het regenachtige weer gewoon doorgegaan. Klik hier voor de uitslagen

Terwijl ouders en ander publiek nog voorstelden om met z'n allen een film te gaan kijken wilden de jeugdige atleten van geen uitstel weten. Zodoende werd er met groot enthousiasme gestreden op de onderdelen sprint, balwerpen, discuswerpen, 1000 m en 800 m. Het geplande onderdeel hoogspringen kwam te vervallen wegens een te gladde ondergrond.

De clubkampioenen ontvingen bekers voor de meerkamp. Deze gingen naar Tijn Zeeman, Linsey Nagtegaal, Jasper Koertse, Marie Kooi, Michiel Lohse, Jonne Bonnet, Marijn Smits, Hessel Arensman en Timon van der Werf.

Terwijl de jeugd bezig was met de technische onderdelen liepen de senioren en masters de 5km. Jaap Witte won bij de mannen in 16:31.8  en Margot van der Ven bij de vrouwen 22:38.8.

De 1000 m voor jongens pupillen werd gewonnen door Tijn Zeeman (mini), Mart Kikkert (B-pupil) en Michiel Lohse (A-pupil). Bij de meisjes wonnen Linsey Nagtegaal (B-pupil) en Marie Kooi (A-pupil).

De junioren liepen 800 m. Bij de junioren C was de winst voor Hessel Arensman 2:10.7s, die tijdens zijn eerste ronde Jaap Witte als haas had. Bij de junioren D wonnen Marijn Smits en Nikki Douma. Na afloop werd er gezamenlijk iets gedronken in de bar bij Stayokay en daarna pannenkoeken gegeten. Deze waren gebakken door enkele ouders en jeugdleden en ze smaakten prima!

Dus al met al een geslaagde dag ondanks de nattigheid.