Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bedrijvenestafette 22-6-2009

Familie Witte snelste op gezellig loopfestijn.

Op maandagavond 22 juni vond op de zonovergoten atletiek baan van de AV Texel de jaarlijkse scholieren/ familie/ en bedrijvenestafette plaats. Ieder team bestond uit 4 estafettelopers die ieder 800 meter moesten lopen (2 rondjes). De bedrijven werden vertegenwoordigd door dames-, gemengde-, en heren teams. Schoolteams waren onderverdeeld in 2 categorieën, basisscholen en voortgezet onderwijs. De familieteams completeerden de wedstrijd. Maar liefst vier teams van de Josefschool en drie van de Bruinvis streden tegen één team van de Fontein om de eer bij de basisscholen. Opvallend is dat veel jeugd teams sneller lopen dan de teams met volwassenen.  {morfeo 1}                         Klik hier voor de foto's 

Bij de familieteams werd de strijd geleverd door drie teams, De gebroeders van Beek vormden met hun zusje Rose en echtgenote Petra een ploeg en legde de strijd aan met de familie Gremmen en de neven Witte. Een speciale categorie vormde een team van bewoners van het Maartenhuis, met grote inzet en fanatisme liepen zij ieder 2 rondjes.

Het totale deelnemersveld bestond uit 30 teams van 4 lopers, er waren dus 120 deelnemers. Achttien teams vertegenwoordigden een bedrijf. Er was door de teams fanatiek getraind, dat is zichtbaar aan de snelle tijden die gerealiseerd zijn en het geringe onderlinge verschil in de tijden. 

Mede door het fantastische weer op deze zomeravond werden de deelnemers aangemoedigd door ongeveer 250 supporters zodat het een gezellige en drukke bedoening was op en rond de atletiekbaan.

De beste prestaties:

 

 • Overall winnaar, en de beste prestatie bij de familieteams: Het team van de Familie Witte, bestaande uit Koen, Erwin, Robert en Jaap. Onder de tien minuten en in een nieuw persoonlijke  recordtijd. Tijd  9:40 minuten

  De snelste tijd ooit gelopen in alle categorien is van het  team van  de OSG gemengd in 2006 lieten zij  9:20 min noteren

   

Hieronder volgen de snelste tijden in de overige categorieën:

 

 • Basisscholen: De Fontein met Teun Eelman, Jesse Wonder, Brian Brokken en Cor Bijpost Tijd 11.22 minuten. Een nieuwe recordtijd bij de basisscholen!

 

 • Voortgezet onderwijs: Een snel team met Martijn van Haren, Joyce Vlaming, Kevin van der Burg en Wout Kliek. Tijd 10.29 minuten. Ook een nieuw record in deze categorie!

 

 • Het Maartenhuis werd vertegenwoordigd door: Jan-Frans Haveman, Mark Stolwijk, Peter Breuer en Ki Afman. Hun gezamenlijke tijd was 15.30 minuten.

 

 • Dames teams: NIOZ dames met Judith van Bleijswijk, Petra Schoon, Angela Pitchert en Francien Peterse. Tijd 12.52 minuten

 

 • Gemengde teams: Rebotex, waarvoor liepen Rob Haveman, Richard Bijpost, Els de Jager en John Galesloot. Tijd 12.23 minuten

 

 • Heren teams: De Sportshop met de lopers, Robin Schoo, Jesse Hoven en Mathijs en Sander Legierse.                                   Een persoonlijke record Tijd 9.57 minuten.       Sneller waren  in 2004: de teams van de OSG gemengd 9:37 min , het NIOZ 9:42 min , en van Calluna 9:55 min en  in 2007 was het team van het NIOZ met  9:47 min sneller

 

 

De beste individuele prestatie bij de heren werd geleverd door Jaap Witte die de 800 meter aflegde in 2 minuten precies. Bij de dames was Judith van Bleijswijk de snelste loopster met een individuele tijd van 2.49 minuten.

Na afloop volgde de prijsuitreiking. Alle winnaars ontvingen een door de HEMA ter beschikking gestelde taart, en werd er gezellig nagepraat op het door Hotel Molenbos gesponsorde terras.

De opbrengst van deze estafette wordt gebruikt voor de aanschaf van materialen voor de technische nummers van de AV Texel.

Volgend jaar vindt de estafette jaar plaats op maandag 21 juni 2010.