Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bedrijvenestafette 21-6-2010

OSG 1 snelste team op gezellig loopfestijn 

Op maandagavond 21 juni vond op de zonovergoten atletiek baan van de AV Texel de jaarlijkse scholieren- en bedrijvenestafette plaats. Ieder team bestond uit 4 estafettelopers die ieder 800 meter moesten lopen (2 rondjes).

De bedrijven werden vertegenwoordigd door vrouwen-, gemengde-, en mannen teams. Schoolteams waren onderverdeeld in 2 categorieën, basisscholen en voortgezet onderwijs. Dit jaar waren er geen famillieteams. Maar liefst vijfteams van de Jozefschool  streden om de eer bij de basisscholen. Barry, Gijs , Luuk en Stijn liepen het snelst van allemaal in 12:29 minuten. Opvallend is dat veel jeugd teams sneller lopen dan de teams met volwassenen. De OSG werd vertegenwoordigd door 4 teams van leerlingen en één team van docenten. Het team dat werd gevormd door Thijs van Veen, David van Loghem, Duco Trap en Martijn van Haren liep 10:12 minuten over de 8 rondjes, de snelste overall tijd. Het totale deelnemersveld bestond uit 31 teams van 4 lopers, er waren dus 124 deelnemers. Twee en twintig teams vertegenwoordigden een bedrijf. Er is door de teams fanatiek getraind, dat is mede zichtbaar aan de snelle tijden die gerealiseerd zijn en het geringe onderlinge verschil in de tijden. Mede door het fantastische weer op deze zomeravond werden de deelnemers aangemoedigd door ongeveer 200 supporters zodat het een gezellige en drukke bedoening was op en rond de atletiekbaan.

De beste prestaties:

Overall winnaar, en de beste prestatie bij Voortgezet onderwijs. het derde team van de OSG bestaande uit Thijs van Veen, David van Loghem, Duco Trap en Martijn van Haren Tijd 10:12 minuten

Hieronder volgen de snelste tijden in de overige categorieën:

  • Basisscholen: Jozefschool 4 met als lopers Barry, Gijs, Luuk en Stijn. Tijd 12:29 minuten.
  • Vrouwen teams: NIOZ met Judith van Bleijswijk, Claire Brandsma, Tamara Lok en Francien Peterse. Tijd 12:18 minuten
  • Gemengde teams: de Zandkoog, waarvoor liepen Gerbrand Foppes, Anneke Pronk, Lise van Turenhout en Marnix de Witte. Tijd 11:12 minuten
  • Mannen teams: De Joost Dourlein Kazerne met de lopers, Michiel Posthumus, Edwin Koren, Gerco Aberson en Koen van der Meer. Tijd 10:30 minuten.  

De beste individuele prestatie bij de mannen werd geleverd door Edwin Koren die de 800 meter aflegde in 2:16 minuten. Bij de vrouwen waren Judith van Bleijswijk en Joyce Vlaming de snelste loopsters met een individuele tijd van 2:48 minuten. Bij de jongste deelnemers werd het snelst gelopen door Stijn in 3:01 minuten. Bij de OSG liep Hessel Arensman de 800 meter in 2:21 minuten. Na afloop volgde de prijsuitreiking. De HEMA stelde voor alle winnende teams een taart ter beschikking, die ter plekke genuttigd werd. En alle jeugdige deelnemers kregen van de HEMA een setje toverviltstiften. Nadien werd er gezellig nagepraat op het door Hotel Molenbos gesponsorde terras. De opbrengst van deze estafette wordt gebruikt voor de aanschaf van materialen voor de technische nummers van de AV Texel.

Om te onthouden

Volgend jaar vindt de estafette plaats op maandag 20 juni 2011.

klik hier voor de volledige uitslag   

{morfeo 5}

klik hier voor de foto's