Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duinzomercross 24-7-16

Grote opkomst bij derde Bos en Duin Zomercross

Het maakte de lopers niet uit dat het een mooie stranddag was. Nagenoeg geen wind en een heerlijke temperatuur lokte 107 lopers naar de Dennen. Er werd flink snel gelopen bij de jeugd. Zij startten een minuut na de volwassenen maar voor de eerste splitsing waren de laatsten van de 4 km al ingehaald door snelle 1-kilometerlopers. De post had druk werk, maar het kwam allemaal goed. Althans niet helemaal, want er waren jeugdlopers geweest die verderop in het parcours  een zaagselpijl niet gezien hadden en daardoor rechtdoor gelopen waren, wat hun een langere afstand opleverde. Zij verspeelden hiermee de winst. Controle wees uit dat ze zelf niet opgelet hadden. Wel alert was Bram van den Braak uit Vaassen, hij won de gouden plak in 4.26, tweede werd Luc Breton uit Driebergen in 4.31 en het brons was voor Tristan Fernandez uit Darmstadt in 4.33. Bij de meisjes was Imme van der Kerkhof uit Den Burg de snelste in 4.27, zij werd gevolgd door Esmee Ellen ook uit Den Burg in 4.30. Het derde meisje was Berber van der Duim uit Den Hoorn in 4.32.

De 2 km-loop werd gewonnen door Felix Heidotting uit Emsdetten (D) in 8.54, snelste meisje was Annika Schroeder uit Wuppertal (D) in 10.04. De meeste deelnemers gingen met deze warmte voor de 4 km. Chaske van Rijnsoever uit Nieuwerteraa werd in 17.13 ruimschoots eerste. Christel Ravesteijn  uit Rotterdam was snelste dame in 18.30. Frederik Saman uit Kortenberg (B) rondde de 8 km in 32.40, hij was bijna twee minuten sneller dan Tobias Limberg uit Halle (D).Dorothee SandKühler uit Dortmund pakte bij de dames de eerste plek in 39.17.

De volgende loop die de Atletiekvereniging Texel organiseert is De Krimstrandloop a.s. woensdagavond om 19.30 uur. Inschrijven vanaf 19.00 uur op het terras van paviljoen paal 28. Dit keer is het laag water. Info Rita Dogger tel. 313387.