Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duin Zomercross 30-7-17

Regen hield lopers niet tegen

 

De derde Bos en Duin Zomercross telde 84 deelnemers. Ondanks de regen tijdens de inschrijving en het lichte buitje tijdens de loop lieten de atleten zich niet uit het veld slaan. Of beter niet uit het bos.

 

 

 

 

klik hier voor de foto's van de derde cross gemaakt door Cees Timmer

klik hier voor de foto's van de tweede Bos en Duin Zomercross gemaakt door Willem Sangers

klik hier voor de foto's van de eerste Bos en Duin Zomercross gemaakt door Willem Sangers

25 atleten in wording waren er  voor de 1 km-loop aan de start. Gelukkig viel het veld tijdens de ronde wat uit een, zodat het voor de jury goed te doen was de kinderen juist te klokken. Widlem de Wit uit Den Burg moest sprinten om Casper Goris uit Zevenhuizen een neuslengte voor te blijven. Ze liepen beiden 4.02 min. Bram van den Braak uit Vaassen klokte 4.21 en werd derde bij de jongens.

Bij de meisjes was het Berber van der Duim uit Den Hoorn die goud won in 4.17. De tweede plek was voor Megan Havik uit Den Burg in 4.24, derde werd Lieke Ernst uit Silvolde in 4.37.

De 2 km-loop werd gewonnen door Fleur Wouters uit Wageningen in 10.28 en eerste bij de jongens op deze afstand was Rijk Pool uit Amsterdam in 12.30.

Axel Garritsen uit Den Burg was de snelste finisher op de 4 km. Hij scoorde 16.07 en was daarmee een flink stuk voor op Bram Roozendaal uit Den Helder in 17.13. Snelste vrouw was Claudia Smitz uit Duitsland. Zij kwam in 19.02 over de meet.

Eelco van der Wind uit Hoorn werd de winnaar op de 8 km, hij finishte in 34.03. Judith Bronsgeest uit Klundert was snelste vrouw in 39.03. De volgende loop die AV Texel  organiseert is de vierde Krimstrandloop op woensdagavond. Inschrijven vanaf 19.00 uur op het terras van paviljoen paal 28, aan de Krimweg te De Cocksdorp. De start is om 19.30 uur. Kinderen 2 minuten later 313387.