Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Texel Atletiek Zomercompetitie 2010

Na afloop van de laatste Bos en Duin Zomercross werden de prijzen uitgereikt van de Texel Atletiek Zomercompetitie. Klik hier voor de resultaten  Bij de jeugd t/m 12 jaar won Jelle van der Duim. Het zilver ging naar Rik Bijpost en Sil van Heerwaarden en Ward Bakker werden beiden derde. Het verschil was slecht 2 seconden, maar aangezien er altijd afgerond wordt bij de lopen, besloot de organisatie beiden de derde prijs te geven. Bij de meisjes  was het Marijke van der Duim die eerste werd, gevolgd door Linda Bakker en haar zusje Berber.

Bij de 4 km bij de jongens tot 16 jaar ging  de overwinning naar Martijn van Haren en de tweede plek was voor Hessel Arensman en derde werd David Logchem. Bij de meisjes won Anna van der Duim. Bij de mannen 16 jaar en ouder was het Frits van der Gracht, die het beste presteerde gevolgd door Thomas Richter en tenslotte werd Jan Dogger derde.

Bij de 8 kilometer bij de vrouwen masters werd Natascha van der Vis eerste, gevolgd door Laurien Bakker. Bij de mannen masters 40 was het  Coen Schoonheden die de eerste prijs in ontvangst mocht nemen en bij masters 50 ging de overwinning naar Jan Zijm. Tweede werd Piet Bakelaar en tenslotte werden de prijzen uitgedeeld bij de mannen 8 km. Hier was de hoofdprijs voor Milco Kats gevolgd door Martin Baptist en Arnold Leistra.

Volgend seizoen is er weer een zomercompetitie

Lees meer  over hoe deze competitie werkt. 

Deze zomer worden er weer 3 loopevenementen gehouden. Op zondagochtend de Bos en Duin Zomercrossen, de woensdagavond is voor De Krimstrandlopen en de vrijdagavond voor de ZDH Crosslopen. Nieuw dit jaar is, dat aan deze wedstrijden een competitie is verbonden voor Texelaars. 

De tijden van een deelnemer, die aan alle drie evenementen meedoet, worden opgeteld en leiden tot een eindscore. Er zijn per evenement zeven kansen (ZDH 6 x) om mee te doen. Voorwaarde is wel dat er tenminste 2 x aan elke loop wordt meegedaan. Deze competitie geldt alleen voor mensen woonachtig op Texel. De beste twee tijden per afstand tellen mee voor het eindklassement. De deelnemer kiest van te voren voor het klassement van 4 of 8 km, bij de jeugd t/m 12 jaar of jeugd 13 t/m 16 jaar is dat automatisch de korte afstand. 

Categorieën: 

1000/1200 m jongens en meisjes t/m 12 jaar

4 km jongens en meisjes 13 t/m 16 jaar, mannen en vrouwen (ongeacht leeftijd)

8 km mannen, mannen masters 40, mannen, masters 50, vrouwen en vrouwen masters 40

Prijzen:

Voor elke categorie zijn voor de eerste drie prijzen beschikbaar. Deze worden uitgereikt na afloop van de Bos en Duin Zomercross van 22 augustus.

Klassement en uitslagen:

Deze zullen worden gepubliceerd op de website van AV Texel en ZDH

De eerste De Krimstrandloop is op 7 juli, inschrijven vanaf 19:00 Paal 28. De eerste Bos en Duinzomercross is op  11 juli, inschrijven vanaf 10:00 uur bij Bos en Duin en de eerst ZDH cross is op vrijdag 16 juli, inschrijven vanaf 19:00 ZDH kantine.