Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duin Zomercross 10-7-11

Mooi weer tijdens eerste Bos en Duin-zomercross

klik hier de fotoreportage  ----   klik hier voor de uitslag

Afgelopen zondag startte de Atletiekvereniging met de eerste zomercross uit een serie van zeven. Het was mooi weer en mede daardoor verschenen er 63 deelnemers aan de start. Het parcours ligt in de buurt vlakbij Bos en Duin. De start en finish is op de Heidvlakweg.

De 22 jonge deelnemers legden een parcours af van 1.035 meter. Bij de jongens deed Kristiaan Bax uit Duitsland dat het snelste. Hij veroverde een ‘gouden’ medaille in 4:07. Zijn tijd was echter niet de snelste. Die eer was voor de 12-jarige Marijke Esselink uit Winterswijk. Zij deed er 3:59 over. Bij de jongens was de 2e plaats voor Sil van Heerwaarden in 4:28. Derde was Arne Hanack uit Duitsland. Bij de meisjes was zus Wiebke Hanack tweede in 4:12. Brons was er voor voor Milou de Ruijter uit Den Hoorn.

Op de 4,15 km was de 13-jarige Cor Bijpost superieur. Hij werd royaal eerste in 16:19, bijna 1 minuut sneller dan nummer twee Niels Broekhuizen uit Houten . Derde werd Hessel Arensman uit Den Burg met 17:23.

Aan de 8,3 km deden 19 deelnemers mee. Met drie Texelaars bij de eerste vijf was de locale factor sterk. Coen Schoonheden legde de afstand het snelste af in 33:36 min. Dirk Willems uit België deed er een kleine minuut langer over. Derde werd Pierre Bonnet in 35:22. Een keurige vijfde plaats werd in 36:03 door René de Ruijter uit Den Hoorn behaald. De volgende loop is woensdag a.s. De Krim Strandloop inschrijven vanaf 19:00 uur bij strandpaviljoen paal 28.