Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duin Zomercross 17-7-11

Tweede Bos en Duin Zomercross goed bezocht

klik hier voor de fotoreportage.  klik hier voor de uitslag

Zondag 17 juli startte de tweede zomercross in de Dennen. Er verschenen 75 atleten aan de start, 12 meer dan vorige week. Onder echte Hollandse weersomstandigheden, wind, wolken en zon, liepen de 28 jeugdige deelnemers over een parcours van 1.035 meter met start en finish op de Heidvlakweg. Gelukkig was het in het bos aardig luw en had de wind van geen invloed op de prestaties.

Bij de jongens was het een spannende strijd die door Sil van Heerwaarden in 4:13 gewonnen werd. Tweede plek was voor Michiel Lohse in 4:17. Derde werd Michael Sijmons in 4:23. Bij de meisjes was Jasmijn Baptist in 4:22 de snelste. Zij finishte nog net voor de derde jongen. Tweede werd Milou de Ruijter in 4:36. Brons was er voor Linsey Nagtegaal uit Zuid Eierland.

Op de 4,3 km was het ook zeer spannend. Een sterk veld. Rob ter Burg uit Julianadorp streed tot aan de meet met de tien jaar oudere Timm Eberwein uit Duitsland om het goud. Deze strijd werd met 1 seconde gewonnen door de 16 jarige Rob in 14:50. Cor Bijpost, vorige week nog eerste, werd nu derde in een tijd van 16:37. Op deze afstand werd bij de vrouwen Margot van der Ven eerste in een tijd van 18:38, tweede werd Floortje Zijm en derde Marian van der Geest.

Aan de 8,6 km deden slechts 13 deelnemers mee. Met vier Texelaars bij de eerste vijf was ook deze week de locale factor sterk. Jan Zijm uit Den Burg legde de afstand het snelste af in 34:04. Martin Baptist deed er een halve minuut langer over. Derde werd Peter ter Burg uit Julianadorp in 35:07.

De volgende loop is aanstaande woensdag bij de Krim Paal 28. Inschrijven vanaf ongeveer 19:00 uur bij het starndpaviljoen aldaar. De wedstrijd begint om ca. 19.30 uur. Het beloofd goed weer en prima strand te worden voor goede tijden.