Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duin Zomercross 22-7-12

Prachtig weer bij eerste Bos en Duin Zomercross

Het mooie weer lokte 87 lopers naar de Dennen, waaronder 29 kinderen in de categorie t/m 12 jaar. Er werd flink gestreden voor de medailleplaatsen. Bij de jongens leverde de dit om de derde plek een neus aan neus finish op, zodat zowel Dorus Overmaat als Jochem Visser een bronzen plak omgehangen kregen. De eerste plaats was voor Michiel Lohse, die in 4:08 zijn kilometer afraffelde. Mart Kikkert volgde op 4 seconden. Het eerdergenoemde tweetal kwam in 4:15 over de meet.

Bij de meisjes was het een overduidelijke zege voor Jasmijn Baptist in 4:23, tweede werd Nikky Douma uit Oosterend in 4.:3. Derde meisje was Linsey Nagtegaal (De Cocksdorp) in 4:36.

De 4150 m gaat over een echt crossparcours. Er zit een pittige heuvel in en verder gaat het over prachtige bospaden. De deelnemers zijn dan ook erg enthousiast na afloop. Tim Kerkmann uit Bielefeld (D) deed 14:55 over deze ronde en Mieke Evers uit Elst was eerste vrouw in 19:29. Jan Kerkmann deed over zijn twee ronden (8300 m) 29:22, een prachtig resultaat. De strijd om de tweede en derde plaats ging tussen Stefan Hinze en Lutz Lohse, Hinze versloeg Lohse met 7 seconden (31:18) Eerste dame op de lange afstand was Helen Sharpe uit Amsterdam in 32.45. De volgende loop die de atletiekvereniging organiseert is op woensdagavond bij de Krim (paal 28).  

 Klik hier voor de fotoreportage  en  voor de uitslagen klik hier