Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duin Zomercross 19-8-12

Warme cross

klik hier voor de fotoreportage en klik hier voor de uitslag

Zondag bij de 5e Bos en Duin Zomercross was de hitte de grootste tegenstander. De organisatie had gelukkig voor verkoelend water gezorgd. Ondanks deze versnapering, kwam menigeen puffend van het zweet binnen.

De jeugd had minder last van de warmte. Tijn Zeeman, eindtijd 4:10, mocht nu een keer de overwinning proeven, want hij versloeg Mart Kikkert in de sprint. Myron Focke uit Oberhausen werd derde in 4:22. Bij de meisjes won Lillian Visser in 4:47 op de voet gevolgd door Linsey Nagtegaal in 4:48. De derde plek werd nipt behaald door Berber van der Duim in 5:31, die Sandy Nagtegaal net een tel voor bleef.

Pieter Dogger in een “Dorian Oranje shirt” wist de 4150 meter het snelst af te leggen in 16:10. De ideale weersomstandigheden voor Margot van der Ven, ze houdt van warm weer, deed haar als eerste vrouw finishen in 18:51. De dubbele afstand overwinning was voor Gerrit Antons uit Duisburg in 33:05. Op de tweede plaats kwam Bart Tesselaar uit Den Helder in 34:29 over de meet. Snelste vrouw in dit gezelschap werd Daisy Verburg uit Hoofddorp in 46:18. De volgende loop is woensdag De Krimstrandloop. Dit keer met laag water. Start is om 19:30 uur bij Paal 28