Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duin Zomercross 26-8-12

Lopers hielden het droog 

Vlak voordat de inschrijving begon, kwam de regen nog met bakken uit de lucht. Tijdens het inschrijven en de loop was het droog, met een prima temperatuur. Het kon dus niet beter tijdens de zesde zomercross bij Bos en Duin.

54 atleten waagden zich in de Dennen aan hun looprondjes. Bij de jeugd t/m 12 jaar waren er 15 deelnemers en de strijd om de eerste plek bij de jongens ging zoals gewoonlijk tussen Tijn Zeeman en Mart Kikkert. Deze keer was het Mart die aan het langste eind trok en in 4:15 met de eerste plaats ging strijken. Tijn werd met 4:17 tweede terwijl Angelos Milinski uit München in 4:33 met het brons naar huis ging. Bij de meisjes was Justine Westers uit Noordwijk in 5:04 de snelste. Marijke en Berber van der Duim uit Den Hoorn waren respectievelijk tweede en derde in 5:19 en 5:21.

Matthias Janssen uit Welkenraedt (B) wist met een snelle 17:15 als eerste over de meet te komen op de 4150 meter. De eerste vrouw op deze afstand was Laurien Bakker in 21:33. Dat een crossloop heel wat anders is dan een loop over de weg hoorde de organisatie van diverse deelnemers, maar het werd als een hele leuke ervaring beschouwd.

Maikel van Gemert uit Den Haag heeft vast vaker crossen gelopen, zijn 33:09 was een keurige tijd voor een eerste plaats op de 8300 meter. Snelste vrouwe op deze afstand was Margot van der Ven 38:30. De volgende loop die AVTexel organiseert is De Krimstrandloop bij paal 28 op woensdagavond. Inschrijving vanaf 19.00 bij het paviljoen, start 19.30 uur.

klik hier voor de uitslag