Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duincross 29-11-15

Jordi Vinke oppermachtig bij vierde Bos en Duincross

Hoewel er een stevige wind stond, hadden de lopers er toch niet veel last van. Het regende nog niet, de temperatuur was goed  en de paden waren behoorlijk droog en goed begaanbaar. Kortom redelijk goede omstandigheden voor de lopers. De vierde Bos en Duincross trok 51 deelnemers.

Bij de jeugd t/m 12 jaar over 1000 m. was het de 9-jarige Esmee Ellen, die het hele veld achter zich liet en bovendien haar beste tijd met 2 seconden wist te verbeteren. Ze won de eindsprint van Berber van der Duim, die op 2 seconden finishte. Bij de jongens over 1700 m. was Dennie Banda de snelste in 6.24.  Joshua v.d. Voort won de 2.935 m. in 13.44, net voor Jesse en Thijs Visser. De 13-jarige Linsey Nagtegaal werd 1e bij de vrouwen. Zij verbeterde haar pr tot 15.21. Op de 5.870 m. (2 ronden) werd Axel Garritsen de winnaar. Hij maakt elke keer progressie en scherpte zijn pr aan tot 23.21. Margot van der Ven was de snelste dame op deze afstand. Met 28.10 bleef ze de concurrentie ruim voor. Op de langste afstand was Jordi Vinke superieur. Hij is niet alleen uiterst snel op fiets, maar is ook op zijn loopschoenen haast niet te genaken. In zijn schaduw leverden Jesse Schuijl uit De Koog eveneens een puike prestatie. Hij bleef cracks als Remko Nagtegaal en Martin Baptist de baas. Er viel nog een aantal verbeteringen van de  beste tijd tot nu toe te melden voor Emile Seegers, Jan Aris Eelman en Kees Dros.

De volgende Bos en Duincross wordt niet over twee, maar over drie weken gehouden, dus op zondag 20 december i.v.m. Ouwe Sunderklaas.