Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duincross 20-12-15

Goede opkomst Bos en Duincross

Een groep van het Team Distance Runners (TDR), op trainingskamp op Texel, kwam de vijfde cross versterken. Dat ze over talent beschikken, werd mede duidelijk door het feit dat ze bij alle drie afstanden de overwinning naar zich toetrokken. Daarbij sneuvelde er zelfs een afstandsrecord.

 

Bij goede omstandigheden kon er flink tempo gelopen worden. Menig persoonlijk record sneuvelde. Op de 8,8 kilometer zegenvierde Jan Arie Portegijs uit Breezand, die 33:56 liet noteren. Remko Nagtegaal moest bijna twee minuten toegeven en finishte in 35:54. Martin Baptist werd derde in 37:19. Snelste vrouw bij de langste afstand werd Wiebke den Broeder uit Soest, die in 40:07 over de streep kwam.


Bij de twee ronden (5,9 kilometer) was er een opmerkelijke prestatie van Edwin Sjerps uit Nibbixwoud. Als A-junior lukte het hem om voor het eerst onder de 20 minuten te eindigen in 19:45. Ter verduidelijking bij de senioren staat het record op 20:21 op naam van Maarten Haegens. Op gepaste afstand werd Axel Garritsen tweede in 23:20. Pieter Bloemberg uit Groessen werd derde in 24:10. De overwinning bij de vrouwen ging naar Margot van der Ven in 27:30.


Het podium bij de 2.9 km was geheel voor TDR op de eerste plaats eindigde Twan Pormes uit Anna Paulowna in 10:18, tweede werd Timo Stegink uit Uitgeest in 10:41 en Mats Heine uit Wormerveer in 10:42 bezette de derde plaats. Bij de vrouwen was de finish spannend Else Kamphuis met 12:10 bleef Mariska Poel net 1 seconde voor. Bieden komen uit Heemskerk. Het TDR feestje werd compleet, doordat Noa Zoon uit Den Helder in 12:27 als derde binnenkwam.


Bij de jeugd over 1,7 km was Coen van der Kerkhof de enige deelnemer. Met 6:27 was hij niet dichtbij zijn persoonlijk record. De volgende keer hoopt hij op meer tegenstand.


Bij de 1 kilometer was het een spannende strijd. Zelfs fotograaf Willem Sangers moest er aan te pas komen, om de atleten in de juiste volgorde te krijgen. Eerste bij de jongens werd Thijs Oppewal uit Koog a.d. Zaan in 4:09. Het zilver was voor Guus Borger v.d. Burg uit Rijswijk in 5:07 en de derde plek werd bezet door Aron Bakker in 5:52. Bij de meisjes werd Esmee Ellen in 4:26 eerste, gevolgd door Imme van der Kerkhof in 4:32 en Berber van der Duim in 4:37. De volgende loop van AV Texel is de Sportshop Winterbosloop op zondag 27 december.