Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duincross 16-1-11

Veel persoonlijke records bij jeugdcrossloop

klik hier voor de uitslag      klik hier voor alle uitslagen op een rijtje voor de competitie

Zeven van de twintig jeugdige deelnemers aan de 1000 meter crossloop liepen een nieuw persoonlijk record. De omstandigheden waren dan ook prima. Er was een lekker zonnetje, zo ongeveer 10 graden en van de stevige wind was in de dennen weinig te merken.

Veruit de snelste van het hele veld was Rik Bijpost, hij was de enige die onder de 4 minuten grens bleef met 3:48. Sil van Heerwaarden werd netjes tweede, maar was zelf niet zo tevreden met zijn eindtijd van 4:01. Bij de meisjes was zoals gewoonlijk Jasmijn Baptist eerste in 4:17, ze verbeterde haar beste tijd. De anderen die een nieuwe persoonlijke toptijd liepen waren: Ravi en Arwen van den Berg, Ricardo Kreeft, Tijn Zeeman, Mirte Slegh en Mart Kikkert.

Bij de loop over 5800 meter boekte Shannan Eijkhout een knappe zege bij de vrouwen in 29:29. Ze liep haar oude persoonlijke record aan gort met ruim anderhalve minuut. Martijn van Haren won op deze afstand bij de mannen (23:05) en die eer kwam Bert Huisman toe bij de masters in 29:08.

Hessel Arensman wist bij de jongens t/m 16 jaar over 2900 meter met de eer te gaan strijken. Hij bleef de nummer twee Cor Bijpost 6 seconden voor.

De langste afstand was een prooi voor Lutz Lohse. Lange tijd liep hij gelijk op met Jaap Witte, maar na twee ronden had hij een gaatje geslagen. Uiteindelijk kwam Lohse in 31:10 over de finish en moest Witte 41 seconden toegeven. Hij liep wel een prachtig persoonlijk record van 31:51. Bij de vrouwen masters wist Margot van der Ven beslag te leggen op de eerste plaats.

De volgende Bos en Duincross is op 30 januari.