Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duincross 31-10-10

Richard Bijpost loopt parkoerrecord

Richard Bijpost mag zich sinds zondag houder noemen van het parkoersrecord op de 5800 meter voor M40. Hij nam het over van Frits van der Gracht dat al stond sinds februari 2008. Richard liet de klok stil staan op 22:18, wat een verbetering van 13 seconden betekende.

De weersomstandigheden waren redelijk, door het mistige weer zat er veel vocht in de lucht. Dat nam niet weg, dat er 94 atleten waren, die de stoute schoenen aantrokken. Toch waren er enkelen, die een ronde eerder uitstapten als wat ze van plan waren. Of dat door het weer kwam of de vorm van de dag, dat laten we in het midden. 

Bij de jeugd over 1000 meter wordt flink gestreden voor een goede plek in het eindklassement. Bij de meisjes wast Jasmijn Baptist wederom de snelste in 4:19, zij werd snel gevolgd door Milou de Ruijter die maar 14 seconden prijs moest geven. Bij de jongens was Sil van Heerwaarden heer en meester. Merijn Smits volgde op de 6 seconden en de derde plaats was voor Michiel Lohse. Op deze afstand waren er persoonlijke records voor: Berber van der Duim, Floor en Ilse Huisman, Milou de Ruijter, Sil van Heerwaarden, Barry Barhorst, Lynn Zwetsloot, Iris en Jasmijn Baptist en Michiel Lohse.

Pieter Dogger wist met ruim 30 seconden, zijn oude persoonlijk recordtijd te verbeteren op de 2900 meter. Hij werd met deze 10:38 tevens overall winnaar op de kortste afstand. Hessel Arensman werd tweede in 10:55 en Cor Bijpost en David van Logchem legden beide beslag op de derde plaats in 10:58.

De langste afstand was een prooi voor Dolf Oosterbeek van Sportlust uit Den Helder. Hij liep 33:37 en kwam vlak voor Sjoerd Groeskamp over de meet, die 33:43 noteerde. Bij de vrouwen was Rita Teeuwissen uit Hilversum de snelste in 43:38.

De volgende derde Bos en Duincross is op 14 november.

klik hier voor de uitslagen