Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duincross 14-11-10

Rik Bijpost en Jasmijn Baptist winnaars jeugdcrossloop.

Onder druilerige omstandigheden vond de derde Bos en Duincross plaats. Voor de 1000 meter stonden 27 atleten te trappelen. Sil van Heerwaarden moest deze keer zijn meerdere erkennen in Rik Bijpost (3:45), al zat hij hem dicht op de hielen (3:52). Bij de meisjes streden zoals gewoonlijk Jasmijn Baptist en Milou de Ruijter om de eerste plaats. Milou kwam 4 sec. na Jasmijn over de meet in 4:23.

Op deze afstand waren er persoonlijke records voor Linsey Nagtegaal, Rik Bijpost, Tijn Zeeman, Milou de Ruijter, Jarne Kompier en Ilse en Anouk Huisman.

Bij de jongens t/m 16 jaar over 2900 meter werd er fel gestreden. David van Logchem wist in een nieuw persoonlijk record van 10:57 de zege op zijn naam te schrijven. Hij werd na 2 seconden gevolgd door Hessel Arensman die 10:59 klokte. Ook Cor Bijpost liep een prima race en liet de stopwatch staan op 11:38. Nikay Sangers , Joop en Jonne Bonnet liepen een p.r.

Bij de vrouwen masters over 5800 meter liep Judith van Bleijswijk een heel goede cross. Met 27:43 werd ze eerste. Gauke van Lingen kwam als eerste man over de streep in 23:58.

De langste afstand was voor Maarten Haegens uit Soesterberg. Hij liep iedereen los en eindigde in 32:34. Zijn eerste volgers waren Remko Nagtegaal en Peter ter Burg die beidem 35:53 klokten.

De volgende cross is op 28 november, waarbij een groep atleten van NOVA uit Warmenhuizen aanwezig zal zijn. De Texelse atleten kunnen zich meten met een aantal sterke lopers van deze club. De jeugd kan zich ook verheugen op tegenstand van de overkant.

klik hier voor de uitslag