Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duincross 13-2-11

 Zware condities laatste Bos en Duincross

klik hier voor de uitslag                  klik hier voor alle uitslag van het klassement 

 

Menig crosser stapte een rondje eerder uit dan waar hij/zij voor ingeschreven had. Het leek prima loopweer, maar toch was de luchtvochtigheid van dien aard dat het zwaar lopen was. Het parcours op de Rozendijk moest door de wegwerkzaamheden ook enigszins aangepast worden.  

 

Bij de jeugd streden 17 lopers voor een goede eindtijd, de laatste mogelijkheid om in het klassement te komen. Er moesten vijf van de acht crossen gelopen worden om mee te doen aan de competitie. Jasmijn Baptist was ziek en voor Marijke van der Duim was dit dus de kans om eerste te worden. Zij greep deze met beide handen aan liep zelfs een persoonlijk record van 5:00. Haar zusje Berber liep ook een p.r. en werd tweede. Bij de jongens was Rik Bijpost de snelste in 3:53, hij werd op 6 seconden gevolgd door Sil van Heerwaarden die mooi tweede werd. Joshua en Ruben van der Voort liepen ook een persoonlijke toptijd.

Hessel Arensman (14) scoorde 3:11 op deze afstand, hij wilde graag kijken wat zijn tijd zou zijn in wedstrijdverband op de kilometer. Hij liep later de 2900 meter en werd daar tweede in 12:13 achter Jelle van der Duim, die 11:41 scoorde. Jonne Bonnet was het snelste meisje in 13:49.

Martin Baptist was verreweg de snelste op de langste afstand (8700 meter). Hij finishte in 34:32, hij werd gevolgd door René de Ruijter, die eerste bij de masters werd en een p.r. van 38:15 liep. Volgende week zondag (20 feb.) zijn de Open Texelse crosskampioenschappen en worden de prijzen voor de jeugd van de crosscompetitie uitgereikt.