Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duincross 11-12-11

Robert Bakker wint vijfde cross

klik hier voor de uitslag               klik hier voor alle uitslagen op een rijtje voor de competitie

Met goed loopweer was de langste afstand een makkie voor Robert Bakker, die de afstand van 8.7 aflegde in 32:19. Coen Schoonheden, die als tweede over de streep kwam moest bijna anderhalve minuut toegeven (33:43). Jasmijn en Karlijn van den Burg, liepen samen met hun trainer Ferdinand Mulder en eindigden in 39:29. Daarmee haalden ze een flink stuk van hun persoonlijke tijden af. Dat het goed lopen was bewezen René de Ruijter, Garry Smith, Toon Schoenmaker, Dirk Albert Blom en Ger Vlaming, die allen hun persoonlijke records aanscherpten.

Bij de loop over 1000 meter voor de jeugd t/m 12 jaar had Mart Kikkert geen moeite om te winnen van de 18 andere kinderen. Hij finishte in een nieuw persoonlijk record van 3:54, zeven seconden voor Tijn Zeeman, die op zijn beurt weer 10 sec. voor het eerste meisje, Jasmijn Baptist, eindigde. Bij de jeugd werd goed gelopen want er waren in totaal zes kinderen die hun persoonlijke record verbeterden. Het waren Floor Huisman, Sven Zwetsloot, Suzan Blom, Ivan Leijstra en Doris Vinke.

Bij de ronde over 1700 meter was er een mooie strijd. Michiel Lohse wist Pim en Daan Zwertbroek uit Heerenveen knap acht seconden voor te blijven. Hij kwam in 7:10 over de meet.

Axel Garritsen gaat steeds beter lopen onder leiding van trainer Wolbert Broere. Hij wist de eerste plaats te pakken op 2900 meter in 12:17. Mooi tweede werd Jimmy Krügers in 12:25. Roos Baptist en Poul Verhagen liepen een persoonlijk record op deze afstand.

Martijn van Haren kon de winst op 5800 meter op zijn naam schrijven in 22:21. Tweede werd David van Logchem, hij verbeterde zijn p.r. met ruim een minuut naar 22:35. Margot van der Ven werd eerste vrouw op deze afstand in 25:56. Marit Zijm, Lo Bremer, Jord Kuiken, Richard Bakker en Henk Kikkert liepen een nieuw persoonlijk record. Henk Kikkert liep er zelfs  76 seconden vanaf.

De volgende loop is de Sport2000 Texel Winterbosloop, die gehouden wordt op 31 december.   

Klik hier voor meer info.