Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duincross 28-11-10

4e Bos en Duincross met veel deelnemers

klik hier voor de uitslag    klik hier  voor de parcoursrecords     klik hier voor de foto's met meer foto's van Gerard Appelman (3-12-10)

Leden van de Atletiekverenigingen Phanos, uit Amsterdam  en Nova uit Warmenhuizen zorgden zondag voor een record aantal deelnemers. Het was prima weer, niet te koud, goede ondergrond en met het zonnetje af en toe door de bomen, bleek het goed loopweer, als je de tijden in aanschouw neemt. 

  

Bij de jeugd tot en met 12 jaar wist Rik Bijpost weer te winnen voor Sil van Heerwaarden. Mark Radenmakers uit Tuitjehorn maakte  het podium compleet. Bij de meisjes was het stuivertje wisselen. Nu won Kyane Sangers voor  Jasmijn Baptist en de derde plaats was dit keer voor Milou de Ruijter.

Bij de 2900 meter liep Luuk Wagenaar uit Amsterdam het snelst in 9:42 min. Dat betekende een parcoursrecord bij de jongens junioren B.  Zijn stadsgenoten Adil El Azzouzi en Ralf Looze finishten respectievelijk 3 en 5 seconden later.

De 5800 meter werd het snelst afgelegd door  Sebastiaan Klooster uit Amsterdam in 21:09. Gevolgd door clubgenoot Ruud Meijer met 21:22 min.  Milco Kats, ook lid van Phanos bezette met 22:22 min de derde plaats. Suzanne van der Weide was de snelste vrouw met 24:17 min.

Bij de langste afstand was het Nova atleet Ruud Doodeman, die de 8700 m het snelst wist te ronden in 32:02 min. De Texelse eer werd door de tweede plaats van Jaap Witte in 32:37 min. hoog gehouden. Coen Schoonheden kwam als derde over de streep in 34:11 min

De vijfde cross is over 3 weken op zondag 19 december.