Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duincross 30-1-11

Familie Baptist succesvol bij boscross

Zowel dochter Jasmijn als vader Martin wist de zege bij de zevende crossloop op haar/zijn naam te schrijven. Jasmijn won zoals gewoonlijk bij de meisjes over 1000 meter. En Martin kwam bij de 8700 meter als eerste over de meet, waarbij hij zijn persoonlijke record op 4 seconde benaderde.

 

Bij de jongens op de kilometer was Rik Bijpost snelste, hij werd op de voet gevolgd door Sil van Heerwaarden. Hij moest maar 6 seconden prijs geven. Op deze afstand waren er p.r.’s voor Danny Hoogerheide en Mart Kikkert, die keurig vierde werd. Pieter Dogger kwam in 10.31 binnen nadat hij 2900 meter gelopen had. Cor Bijpost volgde op 4 seconden en Hessel Arensman weer 10 seconden daarna. Jonne Bonnet gaat ook steeds sneller, zij verbeterde haar persoonlijke toptijd met 22 seconden naar 12.52. Ook is het p.r. van Rob Teisman is vermeldenswaardig. Na een vervelende voetblessure is hij op zijn weg terug en kwam in 17.10 over de streep.

De 5800 meter was een prooi voor Ruben Verkaart, in 21.21 kwam hij in een prachtige loopstijl binnen. Bij de vrouwen  was Shannan Eijkhout snelste in 29.08, bij de vrouwen masters Judith van Bleijswijk (27.52). Persoonlijke toptijden op deze afstand waren er voor Mirjam Daalder, Shannan Eijkhout, Bert Huisman, Gerco Aberson en Marjan van der Geest.

Bij de 8700 meter was Margot van der Ven snelste vrouw in 39.02. De volgende en tevens laatste crossloop is op zondag 13 februari De uitreiking van de prijzen van het klassement is een week later tijdens de Open Texelse Crosskampioenschappen op zondag 20 februari.

klik hier voor de uitslag       

klik hier voor alle uitslagen op een rijtje voor het klassement