Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Bos en Duincross 16-11-14

Drukbezochte Bos en Duincross

Een groep atleten van NOVA Warmenhuizen en een flink aantal lopers van AV Phanos uit Amsterdam, die een trainingsweekend op ons eiland hadden, waren zondagochtend te gast bij de Bos en Duincross. Ook de familie van Bokhorst uit Hilversum, die een familieweekend op Texel hadden kwamen met een zevental personen meedoen.

Dit was mooi, want een groot aantal lopers van AV Texel waren naar een loop in Ootmarsum. De regen kon de lopers niet deren, zij vonden het juist prettig en er werden goede tijden gelopen. Zeven kinderen deden mee aan de 1000 meter. Ruben van Voort uit Den Burg was in een nieuw persoonlijk record duidelijk eerste (4.09). Hij bleef Friso Bruins uit Eemnes zeven seconden voor. Derde werd Maurice van der  Voort (4.23) Eerste meisje was Imme van der Kerkhof in 4.37, tweede werd Berber van der Duim uit Den Hoorn in 4.48.

Bij de 1700 meter was Dennie Banda afgetekend winnaar in 6.07. Hij bleef de nummer twee Dorus Overmaat uit Oosterend 8 sec. voor. Snelste meisje was Jasmijn Baptist in 7.43.

De Phanos atleten hadden zich allemaal ingeschreven voor de ronde van 2935 meter. Ze wisten het parcoursrecord dat op 9.14 stond net niet te breken. Sebastiaan Klooster benaderde het op 4 seconden. Ralf Lauren en Tomasu Lewis werden met 9.23 tweede en derde. Snelste dame was de Amsterdamse Emma Kok in 10.55. Dennis Niepel, Mart Kikkert en Joshua van der Voort liepen een nieuw persoonlijk record op deze afstand.

Jelle van der Duim was met 21.51 verreweg de snelste op 5870 meter. Jordi Vinke uit Oudeschild werd in 22.30 keurig tweede. Laurien Bakker wist in 30.00 bij de dames de eerste plaats te behalen. Op deze afstand waren er nieuwe p.r.’s voor Jimmy Krugers, Thomas Richter, Kees Dros en Gea van Gijssel.

De langste afstand van 8805 meter werd het snelst afgelegd door Lutz Lohse uit Den Burg in 33.46. Hij werd gevolgd door NOVA-atleet Piet de Waard uit Tuitjenhorn in 36.47. Ger Vlaming uit Oosterend was derde in 37.36. De snelste dame was Isabelle Brus uit Dirkshorn in 42.09. Persoonlijke records werden hier gelopen door Franck van den Broeck uit De Koog en Ko Kwakman uit Enschede. In totaal deden er 86 lopers mee aan deze cross. Op zondag 30 november is er weer een cross.