Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

De Krimstrandloop 26-8-15

Donkere wolken boven strandloop

Tot het laatste moment was het onzeker of De Krimstrandloop door zou gaan. Er hing een enorme bui boven de Noordzee en er was onweer voorspeld. Een donkerblauwe lucht met daarboven witte wolken deed het ergste vermoeden. Toch werd er besloten om half acht te starten, met de mededeling dat er misschien na 4 km gestopt moest worden. De 8 km lopers zouden dan doorkomen en hun tijd op de 4 km horen.

Bij de kinderen over 1200 meter was Nico Rielicke uit Schwabenheim de snelste in 5.04. Hij werd gevolgd door het eerste meisje Imme van der Kerkhof uit Den Burg in 5.43, Alma Broere uit Mechelen pakte zilver in 5.48 en haar zusje Sacha Brons in 6.33. Tweede jongen was Jamey Verploegen uit De Koog in 6.23, derde werd Luis Heidhof in 8.09.

Toen Mathijs Duin uit Wageningen na 4 km in 15.13 als eerste over de finish ging was ook de eerste onweersklap te horen in de verte. De 8 km lopers werden gesommeerd te stoppen na 4 km. Duin had flinke concurrentie aan Frank van Groesen uit Etten Leur die 15.17 scoorde. Derde binnenkomer was Axel Garritsen uit Den Burg in 16.53 (hij was op de helft van zijn 8 km). Snelste vrouw 4 km was Anja van der Gugten uit Amersfoort in 18.51. Toen Cor de Boer als laatste in 30.02 over de finish kwam hing de bui boven het strand en barstten het onweer en de regen los.