Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

De Krimstrandloop 20-7-16

Loodzware De Krimstrandloop

Het was hoog water, mul zand en er stond een stevige wind, die de lopers het laatste stuk vol in hun gezicht hadden. Er werden dan ook geen toptijden gelopen deze woensdagavond bij paal 28. Maar iedereen kwam voldaan over de finish, het was een gevecht tegen de elementen geweest.

Jan Stuursma  uit Sappemeer leverde en keurige prestatie door op de 8 km 33.01 min. te klokken. Hij werd gevolgd door Remko Nagtegaal uit De Cocksdorp in 37.45. Dames deden er niet mee op de langste afstand.

De 4 km. was een prooi voor Kyle Agterberg uit Maartensdijk 18.07. Robin Prent uit Ruinen was de snelste dame in 19.44. De loop over 1200 meter was voor twee deelnemers een spannende strijd. Coen van der Kerkhof uit Den Burg liep tot het laatst achterom te kijken. Hij finishte in 5.05, Sam v.d. Werf uit Sneek volgde hem in 5.14. Derde jongen werd Moritz Kerker uit Bielefeld in 5.48. Bij de meisjes legde Sandy Nagtegaal uit De Cocksdorp beslag op de eerste plek in 6.58. Tweede werd Maaike Korstanje uit Bar Harbour (USA) in 7.39. Zij finishte een neuslengte voor  Jamila Schriever uit Emmen, die de bronzen medaille kreeg. De volgende loop die AV Texel organiseert is de Bos en Duin Zomercross op zondagochtend. Inschrijven vanaf 10.00 uur bij Bos en Duin aan de Bakkenweg 16. Start loop is om 10.30 uur.