Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

De Krimstrandloop 17-8-16

Zware omstandigheden zesde Krimstrandloop

Hoog water en een fikse noordooster maakten dat de zesde editie van de Krimstrandloop geen gemakkelijke was. Het weer was verder prachtig, zodat er nog veel strandbezoekers waren die stonden te vissen of kuilen gegraven hadden. Allemaal handicaps die de lopers tegenkwamen en niet voor snelle tijden konden zorgden.

 

Bij de jeugd waren er 8 hardlopertjes aan de start. Mervin de Witte uit De Koog was de snelste van het stel, in 5:40 min. liep hij de 1200 meter. De tweede binnenkomende en snelste meisje was Kim Lutgendorp uit Almere in 6:13. Demi Fokkert uit Lemele mocht het zilver ophalen voor haar 6:16 en Imme van der Kerkhof uit Den Burg was derde in 6:35.

Op de 4 km was Ernson van den Bos uit Oud Gastel de snelste in 17:13. Hij finishte 25 seconden voor de nummer twee Milan Verheugen uit Arnhem. Maxime van der Linde uit Grootebroek liep 21:09 naar de eerste plek van de vrouwen. Zoals vaker was Tim Kerkmann uit Bielefeld eerste op de 8 km. Hij liep deze zware tocht in 33:00. Volgende week, bij de laatste editie is het laag water, en zijn de omstandigheden dus veel beter.  De volgende loop die AV Texel organiseert is de laatste Bos en Duin Zomercross. Inschrijven op zondagochtend om 10.00 uur op het terras van Bos en Duin, Bakkenweg 16, Den Burg. De start is om 10.30 uur.