Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

De Krimstrandloop 1-8-12

Dreigend weer bij derde strandloop

link naar de uitslag

De meesten keken naar boven want er was regen opkomst. Maar het bleef bij een beetje mieseren. Het grootste struikel blok was echter het hoge water, waardoor er weinig goed strand overbleef om hard te lopen. Je zou dus minder snelle tijden verwachten vanwege het mulle zand. Dit was echter niet het geval.

Jaap Witte was op de 4 km razend snel. In 14:23 kwam hij over de meet, snel gevolgd door Tim Kerkmann 14:36. De 8 km werd een prooi voor Jan Kerkmann in 29:38, ook een heel knappe prestatie onder deze omstandigheden. Tweede werd Roel Jan Heeringa uit Zwolle in 33:31. De voorzitter van AV Texel, Martin Baptist, liep voor deze gelegenheid met stropdas, vanwege het decorum. Vorige week had hij vanwege de warmte zijn shirt uit gedaan en één der leden had opgemerkt dat dat niet kon als voorzitter zijnde. Baptist finishte in 34:36 als vijfde.

Bij de jeugd over 1200 meter was er een felle strijd om de eerste plek. Marvy Zijl uit Voorschoten ging voor het hoogste treetje en eindigde in 5:08 en daarmee wist hij Texelaar Sil van Heerwaarden nipt voor te blijven, die 5:10 noteerde.  Tijn Zeeman werd derde in 5:37.

Eerste meisje was Jasmijn Baptist in 5:35, zij werd gevolgd door Linsey Nagtegaal in 6:00. Sam Wevers uit Enschede was derde in 6:31.

De volgende loop die de atletiekvereniging organiseert is de Bos en Duin Zomercross op zondagochtend. Inschrijven vanaf 10.00 uur bij Bos en Duin. De start is om 10.30 uur.