Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

De Krimstrandloop 14-8-13

Dennie Banda winnaar strandloop

Een geweldige prestatie leverde Dennie Banda uit Den Hoorn door de 1200 meter van de vijfde De Krimstrandloop op zijn naam te schrijven.

De negenjarige Hoornder versloeg in een adembenemende eindsprint de 12-jarige Myron Focke uit Oberhausen. Goede derde was Tijn Zeeman uit Den Burg. De omstandigheden waren ideaal woensdagavond. Het was laag water en de wind die er stond kwam van opzij. Bij de meisjes was Jasmijn Baptist de snelste en gezamenlijk als tweede en derde kwamen Milou de Ruijter en Linsey Nagtegaal over de streep.

  

Op de 4 km loop had Tim Kerkmann uit Bielefeld een geduchte concurrent aan Tim Bennen uit Rolde. Op de laatste meters kon Kerkmann uitlopen (14.08) en Bennen finshte in 14.18. Eerste vrouw werd Kristin Bender in 16.57.

  

Jaap Witte en Jan Kerkmann kwamen gezamenlijk door op 4 km en lange tijd stond niet vast wie er aan het langste eind zou trekken. Het talrijke publiek zag Witte in het laatste stuk van de race weglopen bij Kerkmann. Hij scoorde 27.32 en zijn opponent 27.40. Navraag bij de organisatie bleek dit geen parcoursrecord, maar snel ging het wel! Eerste vrouwop de 8 km was de vijftienjarige Inga Behnen uit Hamm (D) in 38.21, een keurige tijd.

  

De volgende loop is op zondagochtend, de zesde Bos en Duin Zomercross. Inschrijven vanaf 10.00 uur bij Bos en Duin, Bakkenweg 16. De start is om 10.30 uur.