Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

De Krimstrandloop 21-8-13

Kerkmannen sterk bij De Krimstrandloop

De gebroeders Kerkmann uit Bielefeld grossieren in eerste plaatsen bij de zomerlopen van AV Texel.

De 17- jarige Tim had geen echte concurrentie op de 4 km-loop. Hij klokte 15.42. Om de tweede plaats was het spannender. Een eindsprint moest bepalen wie de winnaar werd. Mathijs Duin uit Den Burg kon op het laatste moment Tim van den Borne uit Oordegem (B) net niet achterhalen. Beiden finishten in 16.14, een keurige tijd, gezien het hoog water was en het strand dus zwaar was om te lopen. Eerste vrouwen op deze afstand waren Kelly Agterberg en Noa Blokland die samen over de finish kwamen in 21.33.

  

Jan Kerkmann vroeg voor de wedstrijd of Jaap Witte er al was en welke afstand hij lopen ging. Het is bekend dat deze beide lopers aan elkaar gewaagd zijn en er een mooie competitie tussen beide mannen is. Helaas was Jaap niet aanwezig, dus koos hij voor de 8 km. die hij dan ook glansrijk won in 30.07. 

  

Bij de jeugd was het een spannende strijd tussen de 29 deelnemertjes bij hun 1200 meter. Slalommend om zandkuilen en andere bouwwerken ploegden ze door het mulle zand. Myron Focke liep 5.12 en bleef daarbij net Dennie Banda (5.15) voor. Derde werd Jesse Radstaat uit Lexmond in 5.18. Bij de meisjes kon Milou de Ruijter de eerste plek op haar naam schrijven in 5.47, Linsey Nagtegaal kon met haar 6.01 de zilveren plak in ontvangst nemen. Derde werd Hanna Kerker uit Bielefeld in 6.05.

  

Aanstaande zondag is de zevende en laatste Bos en Duin Zomercross. Inschrijven vanaf 10.00 uur aan de Bakkenweg 16. Start van de loop is om 10.30 uur.