Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

De Krimstrandloop 28-8-13

Ideale laatste De Krimstrandloop

De omstandigheden waren optimaal, tijdens de laatste Krimstrandloop. Het was laag water, er stond een matige noordenwind en er was een lekker avondzonnetje. Voor het publiek, de posten en de lopers een ideale avond om op het strand te zijn.

12 jeugdigen kwamen aan de start voor hun 1200 meter. Zoals gewoonlijk kon niemand Myron Focke uit Oberhausen bij houden. Hij werd in 5.08 keurig eerste. Er was wel spanning om de zilveren plak. Dennie Banda en Coen v.d. Kerkhof sprintten tot het eind toe. Beiden klokten dezelfde tijd (5.31), maar Dennie Banda won met een neuslengte. Bij de meisjes was Milou de Ruijter de snelste in 5.49. Hanna Kerker uit Bielefeld was keurig tweede in 6.18 en Imme v.d. Kerkhof (6.30) kon de bronzen medaille ophalen.

  

Mathijs Duin kon Tim van den Borne uit Oordegem op de 4 km-loop ditmaal met gemak voor blijven, hij finishte in 15.53. Zijn opponent had 16.15. Snelste vrouw was Marie Lena Döring uit Essen in 20.19. Nu de Duitse heren Kerkmann weer naar huis zijn had Jaap Witte helemaal geen tegenstand op de 8 km. Hij won heel eenvoudig in 29.26. Remko Nagtegaal, de nummer twee, kwam bijna vier minuten later binnen. Rosa Vermeulen uit Amsterdam was met 36.58 de snelste vrouw op deze afstand.