Atletiekvereniging Texel

  

Zoeken

Archief

Spannende clubkampioenschappen bij AV Texel

Met prachtige weersomstandigheden hield de jeugd van AV Texel op zondag 9 juli clubkampioenschappen. De pupillen deden een driekamp bestaande uit sprint, verspringen en kogelstoten (of balwerpen voor de C-pupillen). De junioren deden een vierkamp bestaande uit sprint, verspringen, kogelstoten en speerwerpen. Iedere prestatie krijgt punten en wie de meeste punten verzamelt wint de meerkamp. Na de meerkamp mocht er nog een middellange afstand gelopen worden.

Clubkampioenen op de meerkamp werden Tess van de Kerkhof, Kristien Landman, Imme van de Kerkhof, Jacob Lamers, Rick Duijzer, Widlem de Wit, Evelien Smit, Marieke Witte, Nikky Douma, Coen van de Kerkhof, Jesse Visser en Ricardo Kreeft.

De strijd was bijzonder spannend bij de junioren B. Bij de meisjes had Marieke Witte direct een grote voorsprong genomen door snel te sprinten. En hoewel Jasmijn Baptist van haar won bij kogelstoten, speerwerpen en verspringen, kwam ze aan het eind één puntje tekort. Bij de jongens werd op het scherpst van de snede gestreden om de eerste plaats door Luc de Wolf en Ricardo Kreeft. Na drie onderdelen stonden ze gelijk met het aantal punten. De beslissing moest vallen bij het kogelstoten en daar stootte Ricardo één cm verder, zodat hij met één punt verschil de meerkamp won.

Tess van de Kerkhof verbeterde twee clubrecords. Met 7,4 s op de 40 m sprint en 20,70 m met balwerpen zette ze twee records weer scherper. Ook Widlem de Wit verbeterde maar liefst twee clubrecords. Hij sprong met 3,97 m een 21 jaar oud clubrecord uit de boeken! En door 8,62 m ver kogel te stoten verbeterde hij een ander twaalf jaar oud clubrecord. En Nicky Douma was bijzonder goed op dreef. Zij schreef twee nieuwe clubrecords in de boeken, namelijk 7,22 m met kogelstoten en 3,95 m met verspringen. Daarbovenop verbeterde ze met 18,02 m het bestaande clubrecord voor speerwerpen.